Nieuw parkeersysteem voor Alrijne Ziekenhuis Leiden

Dean Cruden
09 dec 2020

Parkeren is voortaan toekomstbestendig, gastvrij voor gebruikers en gebruiksvriendelijk voor de beheerder

XPark heeft de parkeergarage van Alrijne Zorggroep aan de Houtlaan te Leiden voorzien van onze slimme parkeeroplossing. Hiermee is de oude parkeerinstallatie vervangen. Het nieuwe parkeersysteem is vanaf 11 november 2020 live!

Verouderd

Alrijne heeft een parkeergarage met 150 plaatsen. De oude parkeerinstallatie was verouderd, kostte de receptie veel tijd, had regelmatig storingen en voldeed qua functionaliteiten niet meer aan de huidige wensen en standaarden van Alrijne. De wens was om het oude parkeersysteem te vervangen voor een modern parkeersysteem dat parkeren in de parkeergarage zorgeloos en geruisloos reguleert en wat tevens een reserveringsysteem biedt.

Modern

De nieuwe parkeeroplossing faciliteert verschillende gebruikersgroepen zoals patiënten, bezoekers en medewerkers. Door middel van de implementatie van kentekenherkenning kunnen de medewerkers van Alrijne Zorggroep, de patiënten, bezoekers en óók kortparkeerders de parkeergarage in- en uitrijden. Géén gedoe meer met tickets, passen of druppels. Naast de mogelijkheid om met kentenenherkenning in- en uit te rijden, brengt de vervanging van de parkeerinstallatie nog enkele voordelen met zich mee:

Via twee betaalautomaten kan men vooraf betalen voor parkeren. Omdat het lastig was om op de oude locaties van de betaalautomaten invulling te geven aan de coronaregels (bijvoorbeeld 1,5 m afstand), heeft Alrijne Zorggroep aan Xpark verzocht om de betaalautomaten op een nieuwe locatie te plaatsen.

De parkeergelegenheid aan de Houtlaan te Leiden is ingericht met een door een verkeerseiland gescheiden inrit en uitrit. Xpark heeft het bestaande verkeerseiland verlengd, waardoor de aanrijdroute is verbeterd.

De gebruiksvriendelijke cloud-based webapplicatie van XPark zorgt voor een efficiënt beheersysteem én realtime inzicht van de parkeerbewegingen in de parkeergarage.
XPark ondersteunt Alrijne op gebruiksvriendelijke en efficiënte wijze in haar parkeermanagement, waarbij ook verschillende gebruikersgroepen bediend kunnen worden. Het kunnen reserveren van parkeerplaatsen behoort uiteraard tot de basisfunctionaliteiten.
Tevens creëren we zo ook weer extra gastvrijheid voor alle parkeerders.

Wij bedanken Alrijne Zorggroep voor het vertrouwen.