Customer Support Engineer

(40 uur per week)

Wat ga je doen?

Als Customer Support Engineer ben je verantwoordelijk voor het installeren, beheren en controleren van Xpark oplossingen. Ook beheer en controleer je de bestaande systemen bij klanten en geef je trainingen aan gebruikers en beheerders. Je communiceert met de klant en andere stakeholders.
Er wordt van je verwacht dat je proactief meedenkt om de kwaliteit van de dienstverlening van het team te verhogen. Je zult ondersteuning bieden aan de Tester bij het testen van nieuwe ontwikkelingen. Rapportages maken en scripts opmaken ten behoeve van de servicedesk zijn een onderdeel van je functie.

Kortom, Je levert een bijdrage aan het optimaliseren van onze leverings- en kwaliteitsspecificaties en de klanttevredenheid!

We zoeken jou omdat je

Een goed ontwikkeld analytisch vermogen hebt, evenals accuratesse en punctualiteit. Je bent hands-on en zorgt er te allen tijde voor dat alle applicaties blijven draaien. Je probeert hierbij het maximale uit de soft- en hardware te halen. Je bent flexibel ingesteld en hebt geen negen tot vijf mentaliteit. Je voelt je verantwoordelijke voor klantproblemen en stelt alles in het werk om deze op optimale wijze op te lossen. Je hebt geen probleem met storingsdiensten draaien buiten de normale werktijden om.

Jouw sollicitatie:

Wil je meer informatie over de functie of over onze organisatie, neem dan contact op met de afdeling HR. Dat kan telefonisch via 020-4620462 of per mail via hr@xpark.nl Sollicitaties met motivatie kun je richten aan Wichesta Lachminarain via hr@xpark.nl.

Wat je in huis hebt is:

✓ Een relevante afgeronde MBO opleiding;
✓ Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (en Engels is een pré);
✓ Enkele jaren ervaring met applicatiebeheer en monitoren van systemen;
✓ Ervaring met het maken van rapportages is een pré;
✓ Kennis van databases/databasestructuren;
✓ Ruime kennis van operating-systemen en IP gerelateerde netwerken;
✓ Kennis en ervaring met het uitwisselen van hardware componenten;
✓ Rijbewijs B
✓ Als woonplek Amsterdam of directe omgeving.

Wat XPark je biedt:

Een meer dan afwisselende en zeer zelfstandige fulltime baan bij ons jonge bedrijf, dat volop in ontwikkeling is. Dat je je verder kunt ontwikkelen, vinden we belangrijk en daar zijn ook diverse mogelijkheden voor. De sfeer waarin je werkt is informeel en teamspirit vinden we erg belangrijk. Je krijgt een goed salaris, prima secundaire arbeidsvoorwaarden, een laptop en een telefoon van de zaak.
➢ Een uitdagende functie in een dynamisch bedrijf waarbij je de kans krijgt om je verder te ontwikkelen;
➢ Werken op een centrale locatie in Amsterdam, waarbij hybride werken gangbaar is;
➢ Een fulltime contract (40 uur) bij een toonaangevend bedrijf;
➢ Een marktconform salaris van € 3.400,- tot € 3.800,- per maand met prima secundaire arbeidsvoorwaarden.
➢ Werken in een informele werkomgeving, met een leuk team van collega's;
➢ Vers bereide lunch; met kleine eigen bijdrage
➢ Een gezonde werkplek: fitnessruimte op locatie en vers fruit op kantoor.

Werken bij XPark?

  • Max. bestandsgrootte: 1 MB.

Solliciteer nu

Stuur je motivatiebrief en cv naar XPark BV t.a.v. HR, Postbus 94143, 1090 GC Amsterdam, of vul ons sollicitatieformulier in.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de functie of over onze organisatie, neem dan contact op met onze HR afdeling. Dat kan telefonisch via 020-4620462 of per e-mail via hr@xpark.nl.

Sollicitaties zonder motivatie nemen wij niet in behandeling. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Bekijk hier ons privacy statement voor onze omgang met persoonlijke gegevens.